Naujienos

Jaunimui atvertos durys

Svedasu logosavivaldybe 631x600ZUM horizontalus sp sf

Anykščių kultūros centro Svėdasų skyriaus patalpų rūsyje vis dažniau matome šurmuliuojančius jaunus žmones. Ilgą laiką nenaudotos ir apleistos patalpos virto patrauklia erdve jaunimui ir visiems bendruomenės nariams, čia galima vykdyti įvairias veiklas arba tiesiog turiningai leisti laisvalaikį.

2018 m. asociacija „Svėdasų bendruomenė“ įvykdė projektą „Svėdasų bendruomenės patalpų pritaikymas jaunimo poreikiams“, kurį finansavo Žemės ūkio ministerija (2919 Eur.) ir Anykščių r. savivaldybė (1482 Eur.). Bendra projekto vertė – 4401 Eur. Projekto tikslas – suremontuoti patalpas sudarant sąlygas Svėdasų miestelyje vystytis jaunimo bendruomeniškumui ir užimtumui, kad jauni žmonės galėtų leisti laisvalaikį saugioje aplinkoje, užsiimti mėgstama veikla, įgyvendinti savo idėjas, diskutuoti jiems rūpimais klausimas bei pagal poreikį gauti emocinį palaikymą.

Už projekto lėšas įsigyta grindų ir sienų apdailos medžiagos, įgarsinimo įranga, elipsinis treniruoklis, stalo futbolo ir oro ritulio stalai, rulonas jogos kilimėliams, kavos/arbatos perkolatorius, šviestuvai, kėdės ir stalai. Patalpos buvo remontuojamos savanoriškų talkų metu ir dabar jau galime drauge su jaunimu pasidžiaugti pasiektu bendru rezultatu.

Projekto metu bendruomenės nariai lankė jogos užsiėmimus, turėjo galimybę dalyvauti stalo futbolo ir oro ritulio varžybose, padainuoti karaokę ar pažiūrėti filmus. Prieš šventes čia vyko kūrybinės dirbtuvės, kurių metu jaunimas gamino dovanėles vienišiems žmonėms. Pasak jų, rūsio erdvė buvo tikrai patogi ir tinkama jaunimo susibūrimams. 

Kai darėme dovanėles seneliams, galėjome ateiti į patalpą mums patogiu laiku. Taip pat labai šaunu, kad ten yra ir stalo žaidimų, taigi procesas neprailgo, nes galėjome pailsėti ir gerai praleisti laiką. Manau, tomis patalpomis jaunimas naudosis ir vėliau. Būtų įdomu jeigu rūsyje atsirastų loginių stalo žaidimų“ – sako Aušrinė.

 

48365903 537661659976503 688859269050662912 n

Smagu, kad ilgai puoselėta svajonė įrengti atvirą jaunimo centrą tapo realybe. Projekte numatytos veiklos įvykdytos, kartu dirbant patirtos geros emocijos, pozityvūs santykiai rodo, kad gyvenimas yra įdomus ir turiningas, jei tik rodai iniciatyvą, imiesi veiklos ir darai gerus darbus bendruomenei.

© 2014 Svedasai.lt