Ačiū už dovaną!

ramune

Virginija Valikonytė 

2019 m. liepos 19 d. aš ir Asta vykome į Kauno miesto poliklinikos centrinę laboratoriją atsiimti mums taip nuskilusios dovanos – pilno kraujo tyrimo su visokiais dar priedais ir papildymais, kurią miestelio šventės „Svėdasynė“ metu mums skyrė dosnieji Dėdės ir Dėdienės.
Šią dovaną įsteigė svėdasiškė gydytoja Kauno miesto poliklinikos centrinės laboratorijos vedėja dr. Ramunė Banytė-Šepetienė.
Ramunė Banytė-Šepetienė medicinos krypties doktorantūros studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete Kaune baigė 2017 m. Doktorantė apgynė medicinos mokslų daktaro disertaciją „Fibrilino geno polimorfizmų įtaka formuojantis kylančiosios krūtinės aortos aneurizmai“, kuriai tyrimo duomenis, bendradarbiaudama su LSMU ir VU mokslininkais, surinko Lietuvoje.
Nuoširdus ačiū kraštietei medicinos mokslų daktarei ne tik už puikią dovaną, bet ir už neapsakomai šiltą priėmimą! Gydytoja pati pasitiko visą mūsų mini delegaciją iš Svėdasų (mane bei Asta ir Helge Fjellbirkeland) ir pati už rankyčių pravedžiojo po visas procedūras, kantrai ir negailėdama savo laiko aiškindama ką, kada ir kodėl reikia daryti, ką apie savo kūną sužinosime iš vieno ar kito tyrimo rezultato.Tikra ekskursija su gidu po nuosavą organizmą, kurią gydytoja mums pažadėjo surengti kai tik turės visus tyrimų atsakymus! Pasijutome ypač mylimi VIP klientai!
2018 m. sausio mėnesį Kaune buvo įsteigta centrinė laboratorija kurios esmė – darbo optimizavimas, platesnis tyrimų spektras ir efektyvus kaštų naudojimas. Pacientams tyrimų spektras išsiplėtė, o laboratorijos darbuotojų atlyginimai pakilo.
Pasak laboratorijos vedėjos dr. Ramunės Šepetienės „Sutaupytos lėšos leidžia diegti naujus tyrimus, atnaujinti įrangą, darbuotojams kelti kvalifikaciją, o pacientams prieinamomis kainomis pasiūlyti papildomų mokamų tyrimų paketus. Iš mokamų tyrimų nesistengiame uždirbti pelno. Sukūrėme tokius paketus, kurie reikalingi žmonėms. Mokami tyrimai tie, kuriems nėra gydytojo paskyrimo. Pavyzdžiui, gydytojas kartą per metus nemokamai gali skirti vieną lipidogramos tyrimą, tačiau pacientui pageidaujant jį galime atlikti ir dažniau, tik už jį jau teks sumokėti. Kainos tikrai nesikandžioja“.
Ypač populairūs yra Tyrimų rinkiniai, pavyzdžiui:
Tyrimų rinkinys (lipidograma) cholesteroliui ištirti 6,11€
Tyrimų rinkinys kepenų / kasos veiklai ištirti 9,63 €
Tyrimų rinkinys inkstų veiklai ištirti 2,12 €
Tyrimų rinkinys širdies veiklai ištirti 5,28 €
Tyrimų kompleksas "Streso poveikis" 30,15 €
Tyrimų kompleksas "Plaukai, oda, nagai" 31,16 €
Tyrimų kompleksas "Pavasarinis nuovargis" 21,24€
Tyrimų kompleksas "Vaikams" 17,85 €
Pilnas tyrimų kompleksas moterims 42,07 €
Minimalus tyrimų kompleksas moterims 29,82 €
Pilnas tyrimų kompleksas vyrams 41,41 €
Minimalus tyrimų kompleksas vyrams 38,57 €
Skydiaukės tyrimų kompleksas 34,85 €
Yra atskiri tyrimų paketai skirti veganams ir vegetarams.
Šioje laboratorijoje atliekamas streso nustatymo tyrimas iš seilių psichosomatiniams susirgimams diagnozuoti. Tai dar visiška naujovė Lietuvoje atliekama pagal vokiečių metodiką.
Visų laboratorijoje atliekamų tyrimų kainas galite rasti čia: https://kaunopoliklinika.lt/kainos/poliklinikoje-atliekamu-laboratoriniu-tyrimu-kainynas/
Dar vienas privalumas, kad visus tyrimus įvertina laboratorijos gydytojas ir rezultatus pakomentuoja pacientui.
„Atliekant papildomus tyrimus, kuomet, pavyzdžiui, žmogus nori pasitikrinti, kaip jo organizmas jaučiasi po žiemos, ar stresas turi įtakos organizmo pokyčiams, gavęs rezultatus, jei būna nukrypimų nuo normos, išsigąsta. Todėl mes sudarėme ne tik optimalius tyrimų kompleksus, bet ir gydytojas paaiškina jų rezultatus. Be to, atliekame ir tyrimus dėl gimdos kaklelio vėžį sukeliančio žmogaus papilomos viruso (ŽPV). Kiekviena moteris gali atlikti tyrimą, kurio metu nustatome dvylika ŽPV genotipų, įskaitant pačius „pikčiausius“ 16 ir 18. Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, kaimyninėje Estijoje jie yra kompensuojami valstybės, pas mums kol kas tai – papildomi tyrimai. Tačiau po metų, turėdami rezultatus, jog šie tyrimai pasiteisina, galbūt galėsime derėtis su sveikatos apsaugos politikais, kad jie būtų kompensuojami valstybės. Tuomet jau turėsime įdirbį ir galėsime pagrįsti jų svarbą“, – sako Ramunė Šepetienė.
Kauno miesto poliklinikos centrinė laboratorija įsikūrusi septintame buvusios Dainavos poliklinikos aukšte. (Pramonės g. 31). Čia yra ir atskira registratūra, kur atsisakoma popierinių formų ir stengiamasi viską perkelti į elektroninę erdvę. Laboratorijoje dirba 26 laboratorinės medicinos specialistai.
Mūsų visuomenė keičiasi. Vis daugiau dėmesio žmonės kreipia į sveikatą, yra labiau išprusę, jiems įdomu išsitirti profilaktiškai. Tai, mano nuomone, yra gerai, o dar gėriau, kad tam sudaromos sąlygos.
Mieli svėdasiškai, jei jums iškils poreikis sužinoti ką „kalba jūsų kūnas“, kreipkitės į Kauno mieto poliklinikos centrinę laboratoriją, išsirinkite jus dominantį tyrimą ir gaukite išsamų gygytojo komentarą.
Atskrai noriu padėkoti Helgei Fjellbirkeland už komfortišką kelionę ir rūpinimąsi bei dėmesį. Buvo absoliučiai VIP diena!
Special thanks to Helge Fjellbirkeland for a comfortable trip and care and attention. Had an absolute VIP day!
Naudotasi straipsniais iš:
© 2014 Svedasai.lt