Kultūra

Skautų stovykla „BP kodas"

Utenos krašto skautų stovykla sutraukė daugiau nei 100 stovyklautojų

Projektas jaunimui. Projektą rėmė Anykščių r. savivaldybė. 

Svėdasų Juozo-Tumo Vaižganto gimnazijoje jau 11 metų gyvuoja Svėdasų skautų draugovė. Šiais metais prie jų prisijungė ir anykštėnai.

Liepos 11-19 dienomis vykusi Utenos krašto stovykla „BP kodas“ sulaukė daugiau nei 100 dalyvių, kurių tarpe buvo galima rasti tiek jau ilgai skautaujančių, tiek pirmą kartą dalyvaujančių skautų stovykloje.

Kaip leidžia suprasti stovyklos pavadinimas šiemet skautai iš Anykščių, Molėtų, Saldutiškio, Svedasų, Utenos, Visagino ir Zarasų gilinosi į senąjį skautavimą: vadovaudamiesi skautų judėjimo pradininko lordo Roberto Baden-Powell’io parengtu ugdymo metodu, kuris remiasi gamtos pažinimu, darbo mažose grupėse sistema ir socialinės atsakomybės mokymusi, skautai žaisdami mokinosi svarbiausių gyvenimo pamokų, gilino savo išgyvenimo, pionerijos ir strategavimo žinias.IMG 1498 IMG 1486

Kol jaunesni (6 - 14 metų) skautai visą stovyklos laikotarpį gyveno ir rungėsi susiskirstę nedidelėmis skautiškomis grupėmis, skiltimis, vyresniems skautams teko atlaikyti ne vieną išbandymą pionerijos, žygiavimo ir komandinio darbo srityse, kad laimėtų specialiai jiems įsteigta prizą.

Dirbdami mažose grupėse, net mažiausi stovyklautojai supranta, kas yra komandinis darbas ir atsakomybė, o iššūkiai, kuriuos kartu su vyresniojo pagalba galima įveikti, stiprina pasitikėjimą savimi.

„BP kodas“ dar ilgai visiems dalyviams sukels daug smagių prisiminimų ne tik dėl įdomių ir įvairiapusių užsiėmimų, bet ir dėl daugybės pirmųjų kartų. Stovyklos metu Molėtų šv. Paštalų Petro ir Povilo bažnyčioje buvo iškilmingai pašventinta pirmoji Utenos krašto vėliava, o paskutinę stovyklos dieną jaunesniųjų jūrų skautų įžodį davė 8 bebrai, taip galutinai įtvirtindami jūrų skautų valties egzistavimą ežeringame Utenos krašte.

Asta Fjellbirkeland, 2014

© 2014 Svedasai.lt