Išvyka į Klaipėdą

2016 m. rugsėjo 17 d. Svėdasų bendruomenė organizavo išvyką į Klaipėdą ir Palangą. Tai laimėto projekto ,,Neskubėk teisti, skubėk suprasti (Seneka)“, kurį finansuoja Socialinės priežiūros departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, veikla. Projektas skirtas šeimos gerovės didinimui, jo  tikslas - ugdyti socialinės rizikos ir socialinę atskirtį patiriančių šeimų integraciją į bendruomenę teikiant pagalbą įveikiant sunkumus dėl įvairių priklausomybių, stiprinant  kultūrinius ir socialinius įgūdžius. Šių tikslų įgyvendinimas - visų aktyvių bendruomenės narių bendras reikalas ir darbas.

klaipeda1 klaipeda2    

klaipeda6 klaipeda5klaipeda4 klaipeda3

 

 

Pirmoji veikla - organizuota kelionė prie jūros. 56 žmonių grupė aplankė delfinariumą, kur stebėjo delfinų bei kaliforninių jūros liūtų pasirodymus, dalyvavo net 4 edukaciniuose užsiėmimuose, vėliau susipažino su gražuolės Klaipėdos senamiesčiu ir ten įkurdintais laimę nešančiais ir norus pildančiais ,,gyventojais", pasigrožėjo jūra nuo Olando kepurės, o saulę miegot palydėjo nuo Palangos tilto. Be galo be krašto pavargę, bet tiek pat laimingi ir pilnutėliai gerų emocijų ir įspūdžių ekskursantai laimingai grįžo namo. 
Ačiū visiems, kas vyko į kelionę, ačiū už Jūsų ištvermę, drausmingumą, rūpinimąsi vieni kitais, kultūringą elgesį svečiuose kraštuose! Ačiū vaikučiams, kurie tvirtai tvirtai už rankų laikė savo mamas ir tėčius ir nepailsdami jais rūpinosi! Ačiū socialinei darbuotojai Kristinai Kirdeikytei už begalinį rūpestį, pagalbą ir visą laiką buvimą kartu. Ačiū savanorėms Jolitai Budreikienei ir Agnei Valašimaitei už pagalbą kelionės metu. Nuoširdžiausias ačiū Kupiškio autobusų parkui už patogų autobusą, ačiū nuostabiems vairuotojams Jonui ir Vytautui už saugią kelionę, bendradarbiavimą, malonų bendravimą ir auksinę kantrybę. Ačiū Lietuvos jūrų muziejaus darbuotojams už specialiai mūsų grupei paruoštą užimtumo programą, rūpestį ir globą. Ačiū už įdėtas mažas ir dideles dovanas: knygas, suvenyrus, vėtrunges ir delfinų pieštą paveikslą. Ir, suprantama, ačiū bendruomenės pirmininkei Astai Fjellbirkeland už jos ,,juodą" darbą, kurio visiškai nesimato, bet be kurio mes negalėtume mėgautis renginiais ir džiaugtis jų teikiamomis geromis emocijomis. Vis tiktai kiek nedaug tereikia žmogui, kad imtum ir pasijustum laimingas!
Bendruomenės tarybos pirmininkė Virginija Valikonytė

1.1.Projekto tikslai:

1.1.1.      Ugdyti socialinės rizikos ir socialinę atskirtį patiriančių šeimų integraciją į bendruomenę teikiant pagalbą įveikiant sunkumus dėl įvairių priklausomybių,  stiprinant jų kultūrinius ir socialinius įgūdžius.

1.1.1.                        Plėtoti pozityvių auklėjimo metodų sklaidą šeimoje ir formuoti tėvystės įgūdžius.

1.1.1.                        Skatinti šeimų telkimąsi ugdyti šeimos kultūrą ir socialinę šeimos narių tarpusavio atsakomybę ir pagalbą;

1.1.1.                        Teikti bendruomenišką pagalbą įveikiant sunkumus dėl įvairių priklausomybių.

1.2.projekto uždaviniai;

1.2.1.      Organizuoti mokymus stiprinančius asmenybę ir nurodančius kelius ir būdus kaip įveikti sunkumus dėl įvairių priklausomybių.

1.1.1.                        Organizuoti paskaitas skatinančias ugdytis tėvystės įgūdžius ir socialinę šeimos narių tarpusavio atsakomybę.

1.2.2.      Organizuoti veiklas skatinančias šeimas būti kartu, patirti teigiamų įspūdžių, ugdyti šeimos kultūrą.

1.2.3.      Užmegzti žmogišką ryšį ir teikti pagalbą ugdantis socialinius įgūdžius.

1.1.1.                        Viešinti projekto veiklą.

1.2.4.       

1.3.2.3. projekto įgyvendinimo laikotarpis;

1.3.1.      2016 m. rugsėjis-gruodis.

1.4.2.4. projekto santrauka, pagrindžiant projekto įgyvendinimo poreikį;

1.5.Pagrindinė projekto idėja telkti socialinę riziką ir socialinę atskirtį patiriančias šeimas, integruoti jas į bendruomenę, ugdyti jų bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius per kultūrine ir švietėjiškas veiklas. Projektą, kuriame dalyvaus  Svėdasų ir jų apylinkių socialinės rizikos ir socialinę atskirtį patiriančios šeimos, inicijuoja asociacija ,,Svėdasų bendruomenė“,  įkurta 2008 m.,  dabar vienijanti 88 narius. Per bendruomenės gyvavimo metus jau nuveikta nemažai darbų, tačiau tai tik pradžia kuriant darnią bendruomenę.

© 2014 Svedasai.lt