ATŠVAITŲ DALINIMAS SVĖDASUOSE

Atšvaitai - paprasta ir efektyvi priemonė, užtikrinanti pėsčiųjų, dviratininkų, motociklininkų ir kitų eismo dalyvių saugumą prieblandoje ar tamsiu paros metu. Tyrimai rodo, jog net 90 proc. informacijos apie nuolatos besikeičiančias eismo sąlygas vairuotojai priima akimis. Todėl, ypač tamsiai apsirengę pėstieji ar dviratininkai, pablogėjus matomumui gali būti vairuotojų laiku nepastebėti. Atkreipkite dėmesį, kad pats atšvaitas savaime nešviečia, o tik atspindi atvažiuojančio automobilio šviesas, todėl jį būtina pritvirtinti automobilio žibintų aukštyje, nes taip vairuotojai geriau pastebi atšvaitus.

Šių metų liepos 29 d. nuo 13-15 val. Svėdasų miestelyje automobilių stovėjimo aikštelėje  (priešais bendruomenės namus) VĮ “Utenos regiono keliai” atstovas  ir Utenos AVPK kelių policijos skyriaus pareigūnas neatlygintinai dalins priemones su šviesą atspindinčiais elementais, bei kalbės apie saugų eismą.

Kviečiame visus, pėsčiuosius, dviratininkus, neturinčius galimybės įsigyti atšvaitų, atvykti. Atšvaitas gali išsaugoti Jūsų gyvybę.

© 2014 Svedasai.lt